top of page
M88A8995.jpg
All-icons.png
Craeft-logo-1.png
Wit-vlakje.png

Ambacht en kunst

We hebben een voorliefde voor de natuur en alles wat met ambacht te maken heeft. Daarom werken we het liefst met echte ambachtslieden samen. Mensen die een vak verstaan en met passie hiermee bezig zijn.  

Deze bijzondere mensen hebben een ding gemeen: allemaal zijn ze bevlogen in wat ze doen, in het vak of ambacht dat ze dagelijks uitoefenen. Voor ons vormen deze ambachtslieden een inspiratie. 

Op 15 oktober vond de eerste Craeft ambachtsmarkt plaats.
Hier kun je de fotoreportage bekijken 

Blokje-grijs.png

De Smid

Smid Jan verstaat zijn vak als geen ander. Met behulp van vuur en een blaasbalg, vervormt hij ijzer waarmee hij de meest bijzondere dingen kan maken...

Smid-foto-1.jpg
aambeeld.png
bakker-foto-1.jpg
Blokje-grijs.png

De bakker

Bakker Joris doet niets liever dan met z’n handen in het deeg zitten. Vanuit een oude kazerne in Ede bakt hij zijn brood. Specifieker: zijn zuurdesembrood.

brood-icon.png
Blokje-grijs.png

De herder

Ze zijn onafscheidelijk, schaapsherder Jeroen en zijn honden. Samen leggen ze kilometers af om de schapen te begeleiden als ze over de Veluwe trekken. 

Herder-foto-1.jpg
schaap.png
Imker-foto-1.jpg
Blokje-grijs.png

De Imker

Niets is zo fascinerend als de goed
georganiseerde minimaatschappij van een bijenvolk. Imker Rob weet dit als geen ander en neemt je graag mee in de wereld van dit bijzondere insect.

bij.png
Blokje-grijs.png

De kunstenaar

Bij Craeft houden we van mooie dingen, zonder poespas. De klassiek opgeleide Luc herkent zichzelf hierin. Een aantal van zijn werken zijn in de lodge te bewonderen.

kunstenaar-foto-1.jpg
ezel.png
Wever-foto-1.jpg
Blokje-grijs.png

De wever

Wever Rosa maakt grote wandkleden en gewoven kunstwerken. Hiervoor gebruikt ze kilometers aan draad. Rosa leeft en werkt zoveel mogelijk in harmonie met de natuur. 

weefsel.png
Blokje-grijs.png

De jager

Jager Leendert kent de omgeving van de Wever als zijn broekzak. Als jager struint hij al jarenlang over de heide. 

jager-foto-1-2.jpg
jager-hoed.png
muzikant-foto-2.jpg
Blokje-grijs.png

De muzikant

De Caribische roots van Jean-Jacques klinken door in zijn gitaarmuziek. Hij groeide op in een artistieke familie en bracht een groot deel van zijn leven op Curaçao door.

gitaar-2.png
Blokje-grijs.png

De boswachter

Boswachter, en storyteller Mariette is bijna dagelijks met haar struintas in het bos te vinden, alleen of met een van de groepen die ze begeleidt. De natuur blijft haar verwonderen en altijd vindt ze wel iets waar ze wat mee kan.

Boswachter-foto-1.jpg
Boswachter-icoon.png
bottom of page